Menu

Viziune | Misiune | Valori

viziune

Viziunea Aletheea

 

Educație bazată pe dezvoltarea gândirii creative și critice, a inovației și a inteligențelor multiple

misiune

Misiunea școlii

Școala Aletheea are ca misiune construirea unei comunități de învățare în care elevi, profesori, părinți, bunici învață să învețe. Explorăm împreună, în multiple moduri, Adevărul, Frumosul, Binele și Libertatea. Învățăm să gândim, să acționăm și să ne comportăm moral, inițiind proiecte interdisciplinare, în școală și în afara școlii. Stimulăm potențialul personal al fiecărui copil într-un mediu de învățare sigur, echilibrat, motivant, atractiv și interactiv. Educăm pentru înțelegere și ne pasă de mediu. Respectăm și valorizăm diversitatea și unicitatea. Alimentăm creativitatea cu imaginație și punem la loc de cinste bucuriile simple.

valori

Valori

 Adevăr

Frumos

Bine

Libertate

Procesul de predare şi învăţare se întemeiază pe următoarele direcţii:

 

Fiecare copil este unic: Deoarece fiecare copil este unic, Şcoala Aletheea ia în considerare inteligențele multiple ale copiilor, respectând ritmul şi capacitatea de dezvoltare, modul de gândire şi de acţiune, motivaţiile, interesele şi individualitatea fiecărui elev în parte.

Copiii învaţă ceea ce trăiesc: Educaţia este un proces viu şi în continuă mişcare. Indiferent de disciplină, orele de clasă sunt interactive, adresându-se experienţei elevului, favorizând implicarea sa intelectuală şi emoţională.

Un mediu stimulativ: La Şcoala Aletheea, urmărim expunerea elevilor unei palete mari de posibilităţi de învăţare şi experienţe în cadrul unui mediu pedagogic primitor, pozitiv şi motivant.

Învăţare şi dezvoltare: Elevii se dezvoltă şi învaţă în moduri diferite şi în ritmuri diferite, toate domeniile de educaţie şi dezvoltare având o importanţă egală şi fiind strâns legate pe tot parcursul „şlefuirii” educaţionale.

Perfecţionare: Ştiind că omul are tendinţa de a se dezvolta şi perfecţiona individual, educaţia trebuie să aibă rolul de a motiva şi încuraja depăşirea limitelor şi evoluţia armonioasă a tuturor abilităţilor elevului, până la atingerea potenţialului său maxim.


Parteneri